Nokian Eline 2: Gelişmiş Güvenlik ve Daha Yeşil Hareketlilik

Orta boy araçlar için yaz lastiği

Yeni AA dereceli Nokian eLine 2 yaz lastiği, her türlü hava koşulunda güvenilir üst düzey performans sağlar. Hassas sürüş hissi ve optimum konfor.

• ISLAK YOLDA ÜSTÜN KONTROL

• EŞSİZ YEŞİL MOTORLAMA, 100 KM’DE 0,6 LİTREYE KADAR YAKIT TASARRUFU

• HER HIZDA ÜST DÜZEY SÜRÜŞ KONFORU

İç omuzdaki sırt bloklarının kavisli, rampa benzeri tasarımı, boylamasına oluklardan enine oluklara su akışını yönlendirir ve hızlandırır. Mükemmel suda kızaklamayı önleme özellikleri, lastik aşındığında bile korunur. Sırt blokları arasında, aralarındaki hareketi azaltan, akışı optimize edilmiş bir destek de vardır. Destek, kullanımı iyileştirir ve rahat bir yuvarlanma sesi ve daha düzgün bir aşınma modeli sağlar.

SAFLAŞTIRILMIŞ YAĞLAR

Nokian Tyres, kendi alanında çevre dostu olma konusunda bir öncüdür ve üretiminde düşük PAH içerikli yağları tamamen kullanan dünyanın ilk lastik üreticisidir. Daha önce kullanılan yüksek PAH içerikli yağlar zararlı ve kanserojen bulundu. Nokian Tyres, lastik bileşenlerinde zararlı yağların kullanımını ortadan kaldıran ilk lastik şirketidir.

SESSİZ OLUK TASARIMI

Nokian eLine 2de Silent Groove Design ile lastiğin uzunlamasına nervürlerinin duvarlarında sürüş konforunu artıran bir yenilik kullanılmıştır. Bir golf topunun yüzeyine benzeyen yarım küre girintiler, lastiğin hava akışını kontrol eder.

Girintiler, enine olukların kenarlarından kaynaklanan sesleri keser ve hoş olmayan uğultu seslerini önler. Tasarım, aracın hem içindeki hem de dışındaki gürültü seviyelerini azaltarak sürüşü hoş bir sessizliğe kavuşturur.

Sessiz Oluk Tasarımı, lastiğin yüzeyini soğutan hava direncini azaltır. Bu, lastiğin aşınma direncini artırır ve sürücüye daha fazla kilometre sağlar.

Sessiz Yanak Teknolojisi, lastik sırtı tarafından sürüş yüzeyinden taşınan her türlü gürültü ve titreşimi önleyen, lastiğin yan duvarına inşa edilmiş özel bir bölgedir. Bu, gürültüyü azaltır ve sürüşü daha dengeli ve konforlu hale getirir.

SÜRÜŞ EMNİYETİ VE SUDA KANAL AÇMA GÖSTERGESİ (NOKIAN ELINE 2)

Nokian Tyres tarafından patentli Sürüş Güvenliği Göstergesi (DSI), kullanımı her zamankinden daha kolay hale getirildi. Oluk derinliğini gösteren sayılar ve bir suda kızaklama riskini gösteren su damlası simgesi, bir araca takılı lastikleri inceleyen bir sürücünün hemen görebilmesi için döndürülmüştür. Dört milimetreden daha az diş kalınlığının kaldığı noktada su damlası sembolü kaybolur ve bu da suda kızaklama riskinin arttığını gösterir.

Orta kirişteki yeni nesil Sürüş Güvenliği Göstergesi diş derinliğini gösterir. Sırt üzerindeki numara sırasını inceleyerek kalan diş miktarını milimetre cinsinden kontrol edebilirsiniz. Lastik aşındıkça suda kızaklama riskini gösteren sayılar ve su damlası simgesi kaybolur. Diş derinliği 4 mm’nin altında olduğunda, lastiğin çevresinde düşük diş derinliğini gösteren kırmızı bir şerit görünecektir. Bu olduğunda, maksimum güvenliği sağlamak için lütfen yeni yaz lastikleri satın alın

BİLGİ ALANI

Yan duvar bilgi alanındaki konum ve basınç göstergeleri güvenliği artırır. Bilgi alanı, lastik değişimi sırasında doğru şişirme basıncının ve montaj konumunun kaydedilmesine olanak tanır. Alaşım jantlar için cıvataların sıkma torkunu kaydetmek için kullanılabilen yeni bir bölüm ile güvenlik daha da artırılmıştır.

CİLALANMIŞ OLUKLAR (NOKIAN ELINE 2)

Lastiğin cilalı ana olukları hem şık bir görünüm hem de işlevsellik sunar. Cilalı ve kaygan ana oluklar, suyun kolay ve etkili bir şekilde akmasını sağlar. Ana oluk açıklıklarının optimize edilmiş, açık tasarımı, olukların hacmini artırarak suda kızaklamayı önler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir