Nokian Lastikleri ve Sektör Deneyimi

Nokian lastikleri, her koşulda gönül rahatlığı sunan dünyanın en kuzeydeki lastik üreticisidir. Bilgi birikimleri İskandinav köklerinden ve değerlerinden kaynaklanmaktadır. Tüm yaşam döngüsü boyunca sürdürülebilir güvenlik ve çevre dostu olma, binek otomobil lastikleri, kamyon lastikleri ve ağır lastikler hedefleridir. Şirket ayrıca araç bakımı ve lastik hizmetleri konusunda uzmanlaşmış Vianor zincirini de içerir.

2019 yılında şirketin cirosu yaklaşık 1,6 milyar Euro’ydu ve yaklaşık 4.700 kişiyi istihdam etti.

İŞ ALANLARI

Binek araçlar, kamyonetler ve kamyonlar için yüksek kaliteli lastikler geliştiriyor ve üretiyorlar. Özellikle yenilikçi kış lastikleriyle tanınıyorlar, aynı zamanda rekabetçi yaz ve dört mevsim lastiği çeşitleri geliştiriyorlar. Dünyanın önde gelen ağır özel lastik üreticilerinden biri olarak orman, tarım, liman ve madencilik makineleri gibi seçkin alanlara odaklanmaktalardır.

ZOR KOŞULLAR İÇİN LASTİKLER

Birinci sınıf otomobil lastiği segmentinde faaliyet gösterip yedek lastik pazarına odaklanıyorlar. Binek araçlar, kamyonetler ve SUV’lar için yüksek kaliteli yaz ve kış lastikleri geliştiriyor ve üretiyorlar. Çivili kış lastiklerinin mucidi ve zorlu koşullar için lastik üretiminde uzman olan Nokian Lastikleri, bugün, İskandinav ülkeleri ve Rusya’da birinci sınıf lastiklerde pazar lideridir.

Finlandiya ve Rusya’da fabrikaları var ve üçüncü fabrikaları Dayton, Tennessee, ABD’de ticari üretime başladı. Ana pazarları ise Kuzey ülkeleri, Rusya, Orta Avrupa ve Kuzey Amerika’dır.

PAZAR ALANLARI

Nokian, özellikle İskandinav ülkeleri ve Rusya’da güçlü bir marka iken, Orta Avrupa ve Kuzey Amerika onlar için büyüyen pazarlar. Yenilikçi ve öncü ürünleri, yüksek kaliteli hizmetleri ve güçlü dağıtım ağı, büyüme bölgelerinde pazar paylarını artırmalarına yardımcı oluyor. Uzun vadede, tüm önemli kış lastiği pazarlarında faaliyet göstermeyi amaçlıyorlar.

ÜRETİM

Anahtar ürünler Nokian, Finlandiya, Vsevolozhsk, Rusya ve Dayton, ABD’deki fabrikalarda üretilmektedir. Bazı ürünler, kalite seviyesinin Nokian’ın yüksek standartlarına uygun olduğu fabrikalarda, sözleşmeli imalatçılar tarafından üretilmektedir.

NOKIAN LASTİKLERİNİN TARİHÇESİ

Nokian Lastikleri, 1988 yılında kuruldu ve şirketin kökleri Fin Kauçuk Fabrikası’nın kurulduğu 1898 yılına kadar uzanıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir